Culy Homemade: tonijn-roomsaus voor bij kip, kalfsvlees of kalkoen

Deze tonijn-roomsaus is makkelijk, lekker en een verwijzing naar vitello tonnato. Je kent het wel: plakjes kalfsvlees met tonijnmayonaise. Wij maken geen mayonaise, maar een roomsaus die heerlijk is bij kip, kalkoen of kalfsvlees.

Zo maak je deze tonijn-roomsaus

Snipper de ui en bak ‘m gedurende 10 minuutjes héél zacht in een scheutje olijfolie.

Doe de zacht gegaarde ui samen met de tonijn, ansjovis en eieren in een blender (of gebruik een staafmixer of keukenmachine). Voeg nu de vloeistoffen toe: een klein scheutje water én 2 à 3 eetlepels van de olijfolie. Pureer alles tot een dikke, gladde saus. Voeg indien nodig nog wat water en/of olie toe.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de tonijn-roomsaus bij in plakjes gesneden kip, kalfsvlees of kalkoen. Garneer met de kappertjes en de peterselie.

tonijn-roomsaus

Voor 4 personen:

  • 1 ui
  • Blikje tonijn van 200 gram
  • 2 à 3 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
  • 3 hardgekookte eieren, gepeld
  • Handje bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: tonijn-roomsaus voor bij kip, kalfsvlees of kalkoen
Sluiten