Snelle tagliatelle met worst en tomatensaus
Een heerlijk gerecht voor doordeweeks:Ā snelle tagliatelle met worst en tomatensaus. Wij gebruikten chorizo, maar je kunt ook allerlei andere soorten worst gebruiken.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin.
Gebruik deze koekenpan daarna om de chorizo kort heet in aan te bakken. Voeg de knoflook toe en draai het vuur naar medium. Laat een minuutje meebakken. Voeg dan deĀ gepelde tomaten (met al het vocht), deĀ semi-zongedroogde tomaatjes en deĀ theelepel suiker toe. Laat het geheel zeker 5 tot 10 minuten zachtjes bubbelen totdat de saus inkookt. Voeg wat balsamico-azijn toe en proef: moet er nog peper of zout bij?
Kook de tagliatelle ondertussen in ruim water met voldoende zout volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 4 minuten voor verse tagliatelle). Giet af.
Meng de pasta met de saus en besprenkel met wat goede extra vergine olijfolie. Maak af met krullenĀ Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F07%2FCuly-Homemade-pasta-met-worst-en-tomatensaus0002.jpg)
