Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 4 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: rösti met saffraanyoghurt en rode ui

Het is vast heel lang geleden dat je rösti hebt gegeten, of niet? Wij geven een Midden-Oosterse twist aan deze van oorsprong Zwitserse aardappelkoek en serveren de rösti met saffraanyoghurt, (mini) snijbiet en gekarameliseerde rode ui.

Zelf rösti maken is natuurlijk veel lekkerder dan dat kant-en-klare spul. En het is echt niet moeilijk, je moet alleen even een flinke berg aardappelen raspen. Heb je zo’n handige keukenmachine die dat kan, dan scheelt het je sowieso weer 10 minuten werk.

recept voor rösti met saffraanyoghurt
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze rösti met saffraanyoghurt

  1. Rasp de aardappels op een grove rasp. Doe de rasp in een schone theedoek en laat ongeveer een halfuurtje uitlekken in een zeef boven een kom.
  2. Maak ondertussen de saffraanyoghurt. Laat de saffraan daarvoor 5 minuten trekken in een kommetje met 3 eetlepels heet water.
  3. Roer het goudgele saffraanwater in een schaal met de yoghurt. Doe de knoflook erbij en voeg olijfolie, citroensap en een snufje zout toe. Zet zolang opzij.
  4. Bak de rode uiringen op heel laag vuur in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg op het laatste moment een scheutje rodewijnazijn toe.
  5. Rooster ondertussen ook de pijnboompitjes.
  6. Wring de doek met de uitgelekte aardappelsnippers 3 tot 4 keer goed uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de aardappels wegloopt. Meng de aardappel met wat zout, de kurkuma en het ei.
  7. Verhit een ruime koekenpan op medium vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Doe de aardappelrasp voor de rösti in de pan en verdeel die zo dat je een mooie ronde koek hebt.
  8. Laat aan één kant bakken tot je ziet dat de buitenste randjes goudbruin beginnen te worden. Keer de rösti dan om (tip: leg een groot bord in de pan, trek twee ovenhandschoenen aan en draai de pan met bord en al om zodat de koek op het bord glijdt). Het is niet zo erg als de koek breekt: je kunt ‘m daarna wel weer een beetje aan elkaar boetseren.
  9. Laat de rösti ook aan de andere kant goudbruin bakken en leg ‘m daarna op een bord. Verdeel de saffraanyoghurt eroverheen en beleg met de snijbiet, de gekarameliseerde rode ui en de pijnboompitjes. Knijp er tot slot nog wat van de overgebleven citroen overheen.
Zelf rösti maken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer lekkere recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.