Simpele caprese plaattaart

Culy 10 nov 2014 Diner

Voor deze caprese plaattaart van Beginspiration heb je maar weinig nodig. Ideaal voor als je een beetje op je budget wilt letten, maar toch lekker wilt kunnen eten.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de bladerdeeg. Rol de buitenkant een keer naar binnen, druk aan en snijd hier enkele streepjes in zodat het in de oven kan rijzen.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van een halve centimeter. Leg de tomaten en mozzarella om en om op de taart, besprenkel met olijfolie en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrijk alle randen van het deeg met het geklutste ei. Zet in de oven en bak voor ongeveer 15-20 minuten, tot de randen van het deeg mooi goudbruin zijn geworden.

Haal de caprese plaattaart uit de oven en bestrooi met verse basilicum. Serveer gelijk, wanneer de taart nog warm is. Ik eet er graag een grote groene salade bij.

Caprese plaattaart

  • 250 gram vers bladerdeeg
  • 5 tomaten, in plakken van 1 cm
  • 250 gram buffelmozzarella (2 bollen), droog gedept
  • 1 ei, geklutst
  • Verse basilicum
  • Zout/peper
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Simpele caprese plaattaart
Sluiten