Culy Homemade: pasta met héél veel kleine gehaktballetjes

Het lekkerste aan pasta met gehaktballetjes is als je bij elke hap pasta ook een hapje gehaktbal hebt. Dus waarom niet gewoon héél veel kleine gehaktballetjes maken, voor bij de pasta?

Dat wordt draaien

Soms kom je van die ideeën tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Dit is er zo één. Heel veel kleine gehaktballetjes maken, zodat je bij elke hap pasta lekker veel meatball hebt. Met deze orechiette (of andere schelpjespasta) werkt dat perfect.

Toegegeven: het is iets meer werk om allemaal kleine balletjes te draaien (maak ze trouwens niet groter dan een muntje van 10 eurocent), maar eenmaal in de pan zijn ze zó gaar. Bovendien kun je de pan lekker heen en weer schudden en bakken ze zo aan alle kanten bruin.

kleine gehaktballetjes

Het recept

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de tomatensaus. Gebruik je favoriete recept, bijvoorbeeld deze.

Kneed het gehakt los en meng met de ui, knoflook, tijm en rozemarijn. Breng op smaak met zout en flink veel zwarte peper. Draai er hele kleine gehaktballetjes van en leg ze opzij. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes tot ze mooi bruin zijn.

Meng de kleine gehaktballetjes met de pasta en de saus. Maak af met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

pasta met heel veel kleine gehaktballetjes