Redactie
Redactie Recepten 23 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf caramel appels op een stokje

Wat ziet het er toch altijd romantisch uit in films en op foto’s: appels op een stokje, gedipt in de caramel en gedecoreerd met de lekkerste toppings. Zelf maken? Yes we can! 

Zet van tevoren alle afgemeten ingrediënten en benodigdheden (stokjes, een bakplaat met bakpapier en een pan met dikke bodem) klaar.

Verdeel de suiker geleidelijk over de bodem van de pan en smelt op middelhoog vuur zonder te roeren. Blijf continu de pan en dan met name de suiker in de gaten houden en je zult vanzelf zien dat het van een doorzichtige siroop naar een amberkleurige caramel verandert.

De caramel is klaar wanneer hij mooi donker van kleur is, lekker ruikt, maar niet verbrand is. Voeg nu in één keer vanaf een afstand (voorkom dat je met je gezicht boven de pan hangt) de boter en slagroom toe. Het mengsel zal ernstig beginnen te bubbelen, maar zodra je begint te roeren zal dit ‘geweld’ afnemen. Haal de pan van het vuur en voeg eventueel een beetje zeezout flakes toe.

Steek ondertussen de stokjes in de appels en rol door de warme caramel. Dip eventueel twee keer voor een extra dikke laag en garneer naar wens met bijvoorbeeld chocolade flakes, sprinkles, kokosrasp of fijngehakte noten.

Zet de caramel appels op hun kop op het bakpapier en laat afkoelen. Eet de appels gelijk op of bewaar tot drie dagen in de koelkast.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.