Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: no-bake chocolade-pindakaaskoek (klaar in 10 minuten!)

Het is écht waar, deze chocolade-pindakaaskoek maak je zonder oven. Sterker nog: er komt geen warmtebron aan te pas. Nou ja, alleen om de chocolade te smelten dan. Hét geheim: de vriezer.

Je kent ze wel: van die momenten waarop je onstilbare trek hebt in een lekkere koek. Maar je hebt niks in huis. Of geen fut om een hele lading cookies te bakken. In dat soort gevallen is dit een superhandig recept.

De textuur van deze koek verschilt wel wat van een afgebakken cookie, maar de havermout geeft ‘m een lekkere chewy textuur. Heerlijk als je zin hebt in pindakaas en chocolade.

chocolade-pindakaaskoek
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze no-bake chocolade-pindakaaskoek

Meng in een kommetje de havermout met de pindakaas. Voeg ook de suiker en het vanille-extract toe en roer door met een lepel.

Vorm daarna met je handen een koek van het mengsel. Is je ‘deeg’ te nat? Voeg dan nog wat havermout toe. Te droog? Meer pindakaas, please. Je kunt er een cookie van ongeveer 6 centimeter doorsnee van maken.

Leg je chocolade-pindakaaskoek op een stukje bakpapier en schuif ‘m in de vriezer. Check na 5 minuten of je koek mooi is uitgehard. Zo niet, laat ‘m dan nog wat langer in de vriezer liggen.

Smelt ondertussen de chocolade in een hittebestendige kom (of een mok) in de magnetron. Doe dat op de hoogste stand, steeds 15 seconden, tot de chocolade is gesmolten.

Smeer de gesmolten chocolade over de helft van je koek en besprenkel met wat grof zeezout. Als het goed is, is je chocolade-pindakaaskoek koud genoeg om de chocolade direct hard te laten worden. Anders kun je ‘m nog even in de vriezer leggen.

Eet je cookie daarna meteen op. Maar dat moet geen probleem zijn…

Afbeelding van chocolade pindakaas cookie recept

Meer met pindakaas?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.