Culy Homemade: kokosmakronen met frambozen

Deze kokosmakronen met frambozen zijn een typisch gevalletje ‘weinig moeite, grote wow-factor’. Echt: ze zijn supermakkelijk te maken en je hebt maar vier ingrediënten nodig. Konden alle lekkere dingen maar zo easy zijn!

De frambozen zorgen voor een mooie roze marmering door de kokosmakronen, waardoor ze de perfecte koekjes zijn voor Valentijnsdag. Stop ze in een doosje met een mooi lintje eromheen en geef ze cadeau aan je grote liefde. Of eet ze lekker zelf op bij een romantische film.

kokosmakronen met frambozen

Zo maak je de kokosmakronen met frambozen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de geraspte kokos met de suiker in een grote kom.

Klop de eieren los in een apart kommetje en doe ze bij de kokos. Meng dit goed door met een houten lepel of met je handen.

Doe de frambozen in een keukenmachine en laat ze een paar keer pulseren, zodat de frambozen in stukjes zullen breken, maar geen moes worden.

Meng nu de stukjes framboos door het kokosmengsel. Schep het voorzichtig om met een vork of een spatel: je wil het liefst een gemarmerd deeg, dus geen homogeen roze mengsel.

Kokosmakronen met frambozen

Maak met een ijslepel of met je handen balletjes van het deeg op een bakplaat met bakpapier. Het mengsel is genoeg om 7 grote of 30 kleine kokosmakronen van te maken. Als het mengsel uit elkaar valt, kun je het met je handen een beetje ‘vaster’ kneden.

Schuif de kokosmakronen voor ongeveer 13 minuten in de oven, tot de bovenkant een beetje goudbruin begint te kleuren. Laat ze daarna nog tien minuten buiten de oven afkoelen, zodat ze wat steviger worden.

Kokosmakronen met frambozen
Reageer op artikel:
Culy Homemade: kokosmakronen met frambozen
Sluiten