Redactie
Redactie Diner 7 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Salade van (paarse) aardappeltjes, komkommer en mosterdblad

Marleen van de prachtige foodblog Etenuitdevolkstuin.nl stuurde ons dit heerlijke recept. Een makkelijke salade van aardappeltjes, komkommer en mosterdblad. Je kunt hiervoor paarse Bergerac aardappelen gebruiken, of truffelaardappeltjes (Vitelotte Noir), die je vaak bij speciale groentenboeren en op lokale markten ziet. Maar je kunt ook gewone krieltjes kopen, als je geen truffel- of paarse aardappeltjes kan vinden. 

Boen de aardappelen en kook ze gaar. Deze paarse Bergerac aardappelen zijn in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en halveer de aardappels. Schaaf met een kaasschaaf of mandoline de halve komkommer in lange dunne plakken. Was het mosterdblad. Meng de aardappelen met de komkommerplakken en mosterdblad.

Maak een dressing van witte wijn azijn, een theelepel mosterd en een flinke scheut olijfolie. Ik vind zelf 1 deel azijn en 2 delen olijfolie een fijne verhouding. Snij de dille fijn en meng de salade met de dressing en dille.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.