Ambachtelijke paté van Firma Bijten: Hollands lekker op z’n Frans

Culy 11 mei 2013 Inspiratie

Denk je paté, dan denk je Frankrijk. En als het goed is: ambachtelijk werk. Tegenwoordig kun je aan dat rijtje Firma Bijten toevoegen.

Firma Bijten werd opgericht door twee culinaire ondernemers (Wouter Bijl en Maarten Bouten = BijTen) uit Rotterdam. Zij herontdekten de kunst van het paté maken. “Met unieke patés laten we Nederland opnieuw kennismaken met een veelzijdig product”, aldus de heren.

Ze houden van “echte paté zonder onnodige toevoegingen”. Dat proeven wij ook: de verschillende patés zijn puur en erg smaakvol. “De ingrediënten van onze patés komen zoveel mogelijk uit de regio, biologisch en vers van het seizoen.”

374499_457730497618209_667254659_n

Op de Culy redactie proefden we er een aantal; van wilde ganzen paté en noten-pruimenpaté tot venkelpaté en ‘gewone’ boerenpaté (met varkensvlees, verse ui, knoflook, peterselie, thijm en een scheut Calvados). Onze favoriet? De rillette, een variatie op paté, maar dan net wat smeerbaarder. Perfect op toast of met wat chutney. Dat kunnen de mannen dus ook al.

Gaat dat proeven. Waar? Op allerlei streekmarkten (van Leiden tot Amsterdam) en verkooppunten door het hele land.

Photo 10-05-13 10 53 51Photo 10-05-13 10 53 53Photo 10-05-13 10 54 07Photo 10-05-13 10 54 09

Reageer op artikel:
Ambachtelijke paté van Firma Bijten: Hollands lekker op z’n Frans
Sluiten