Culy Homemade: easy pindakaas brownies

Deze pindakaas brownies zijn ontzettend simpel te maken en de combinatie van de zoete chocolade en de zoutige pindakaas is een absolute winner.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de chocolade in stukjes en de boter in blokjes. Smelt deze samen in een kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain marie). Roer af en toe goed door. Zodra alles gesmolten is, haal je de kom van de pan af en zet je deze even opzij.

Klop ondertussen de eieren met de twee soorten suiker luchtig met een mixer. Het mengsel mag mooi licht van kleur en luchtig van structuur worden. Roer vervolgens (bijvoorbeeld met een siliconen spatel) de bloem, bakpoeder, vanille en zout er doorheen. Tot slot de gesmolten chocolade en boter en roer tot een mooi egaal mengsel. Het wordt een heel vloeibaar beslag, dat hoort!

Smelt de pindakaas kort in de magnetron (1-2 minuten op half vermogen) of in een pannetje tot deze wat vloeibaarder is.

Stort het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Verdeel de pindakaas hieroverheen en maak met een satéprikker swirls van de pindakaas door het browniebeslag.

Bak de pindakaas brownies ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen op een rooster, haal daarna uit de vorm en snijd in vierkante stukken.

pindakaas brownies0002

  • 200 gram pure of melk chocolade, in stukjes
  • 200 gram ongezouten boter
  • 4 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-essence of merg uit 1 vanillestokje
  • Snuf zout
  • 225 gram pindakaas
  • Bakvorm met bakpapier
Reageer op artikel:
Culy Homemade: easy pindakaas brownies
Sluiten