Redactie
Redactie Diner 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: chicken wings uit de oven met BBQ-saus

Chicken wings zelf net zo lekker maken als in een kiprestaurant moeilijk? Echt niet! Wij laten je zien hoe chicken wings uit de oven (stukken gezonder dan uit de frituur) goddelijk kunnen zijn. Want: BBQ-saus. We serveren de kippenvleugeltjes met polenta en een waterkerssalade.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verspreid de 8 kippenvleugeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven. Na 10 minuten kwast je de kip in met 30 ml BBQ-saus. Na nog 10 minuten doe je dit opnieuw, en zet je ook (indien je die hebt) de grillstand bij je oven aan. Let op dat de kip niet verbrandt!

Kook ondertussen 120 gram polenta in 350 ml water met wat zout. Zodra het kookt, zet je het vuur op z’n allerlaagst en laat je het langzaam doorgaren. De water moet volledig opgenomen zijn. Kruid af met extra peper en zout en roer een handvol Parmezaanse kaas en een flinke eetlepel roomboter door de polenta.

Maak de waterkers aan met de extra vergine olijfolie. Serveer de chicken wings uit de oven met de polenta en waterkers. Lekker met eventueel nog wat extra BBQ-saus (oja, wij gebruikten de The Beef saus van Jord Althuizen, meer info hier).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.