Culy
Culy Inspiratie 25 apr 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 17

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Magiknogeenhapje3

1. Francesca van Berk kennen we natuurlijk al lange tijd door haar blog Francesca Kookt!, boordevol lekkere gerechten voor volwassenen én kinderen. Omdat ze zelf heeft gemerkt hoe belangrijk de culinaire opvoeding van kinderen is, schreef ze het boek Mag ik nog een Hapje? Hierin beschrijft ze alle stappen die erbij komen kijken, geeft ze tips en deelt ze natuurlijk recepten voor het hele gezin.

Extra leuk vinden we het gedeelte waarin Francesca tips geeft voor de voeding van kleine baby’s. Welke ingrediënten mogen ze vanaf welke leeftijd en hoe zorg je ervoor dat ze zoveel mogelijk proeven?

Mag ik nog een Hapje is vanaf morgen verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel en online voor €19,99.

Domaine de l’Amaurigue

2.  De Nederlandse familie de Groot stuitte in 1998 op de wijngaard Domaine de l’Amaurigue in Frankrijk, in het centrum van de Provence.

Nu, inmiddels 15 jaar later, produceert Domaine de l’Amaurigue zo’n 350.000 flessen per jaar, waarvan 300.000 flessen rosé. Dat is dan ook echt hun paradepaardje! Uiteraard wordt gebruik gemaakt van de druiven uit de Provence: Syrah, Grenache, Carrignan en Cinsault voor de rosé wijn, Cabernet Sauvignon en Syrah voor de rode wijn en de Rolle (Vermentino genaamd in Italië) voor de witte wijn.

Het landgoed is te bezoeken, maar je kunt de flessen wijn gelukkig ook in Nederland drinken. Restaurant RIJKS schenkt de rosé en onder andere Gall&Gall verkoopt de flessen.

Bold-and-beefy

3. Jord Althuizen is dé barbecuekoning van Nederland. Naast een heerlijk kookboek verkoopt hij nu ook zijn eigen bbq-sauzen (via SmokeyGoodness.nl, The Rough Kitchen in de Foodhallen, Yada Yada Market en op de Scheveningse Pier).

Er zijn vier soorten: Bold & Beefy, Very Berry, Holy Smoke That’s Hot! en Smokey’s Finest. De sauzen kosten tussen de €9,95 en €10,95 en zitten in prachtige glazen flessen van 500 ml met een loeistrake verpakking. Wij zijn fan!

Snack-&-Grow

4. Wat een tof concept, deze Snack & Grow-Me!. Een plastic beker met mini oranje paprika’s, plus een kweeksetje om je eigen snack-paprika te kweken.

De verpakking werkt als mini kweek-kas, dus als je de aanwijzingen goed volgt, kun je binnen 16 weken genieten van je eigen geteelde paprikaatjes. De set is vanaf 2 mei te koop bij Albert Heijn. Die van ons staat al in de vensterbank, en nu is het afwachten…

0000134_qarc-hangop

5. QARC maakt hangop door yoghurt op te hangen in fijne doeken. Hierdoor dikt de yoghurt in en krijg je een heerlijk romig toetje. Helemaal lekker als je de hangop met verse vruchten mengt! Te koop via ZTRDG.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 17
Sluiten