Redactie
Redactie Broodjes 17 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: broodje hummus met gegrilde courgette

Een heerlijk vegetarisch broodje met (homemade) hummus en gegrilde courgette. Je kunt de hummus natuurlijk ook kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is zó veel lekkerder!

Doe de kikkererwten, tahini, citroensap en teentjes knoflook in een hakmolen of keukenmachine en blend een paar minuten totdat het een mooi zacht geheel wordt. Voeg olijfolie in een dun straaltje toe en blend weer; de hoeveelheid olie kun je zelf bepalen. Begin met een beetje en check ondertussen de consistentie van de hummus. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een (grill)pan op heet vuur. Schaaf met een kaasschaaf mooie dunne linten van de courgette, tot je aan het waterige middengedeelte komt (deze kun je weggooien of ergens anders voor gebruiken). Bestrijk de courgettelinten met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de linten in de pan, keer halverwege.

Snijd de Italiaanse bollen horizontaal door en besmeer met de hummus. Leg de gegrilde courgettelinten erop en maak af met wat extra peper, zout en een scheutje olijfolie. Geniet ervan!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.