Broccoli-pastinaaksoep met kip

Culy 18 feb 2015 Diner

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: broccoli-pastinaaksoep met kip van Francesca Kookt

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een groot bakblik met bakpapier. Schil de pastinaken met een dunschiller. Rasp vervolgens dunne sliertjes of plakjes van een halve pastinaak. Doe deze in een bak en meng met een beetje olijfolie en zout. Leg de sliertjes vervolgens naast elkaar op het bakpapier en schuif 20-25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden. Keer halverwege om. De rest van de pastinaak hak je grof voor in de soep.

Hak de uien en broccoli grof. Pak een grote soeppan en verhit deze. Fruit de stukjes ui in twee eetlepels olijfolie totdat deze glazig zien en schep daarna de blokjes pastinaak erdoor. Bak dit een minuutje mee. Schep nu de broccoli erdoor en schenk er twee liter water bij. Staat de broccoli nog niet onder, schenk er dan extra water bij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven, roer door en breng aan de kook. Laat 20-25 minuten pruttelen totdat de pastinaak en broccoli gaar zijn.

Snijd in de tussentijd de kip in reepjes en zet deze apart. De pastinaakchips zijn nu ook bijna klaar, haal uit de oven. Pureer de soep helemaal fijn met een staafmixer, proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen met een beetje kip in het midden en een paar pastinaakchips.

“Ik maakte er nog wat simpele champignonbroodjes uit de oven bij. Paar sneetjes oud brood belegd met een drupje olijfolie, paar champignons, peper, zout en geraspte kaas. Een minuut of tien in de oven en je champignonbroodjes zijn klaar.”

Broccoli-pastinaaksoep

Voor 4 personen:

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram gebakken of gerookte kipfilet
  • 500 gram pastinaak
  • 2 uien
  • 2 kippenbouillonblokjes
Reageer op artikel:
Broccoli-pastinaaksoep met kip
Sluiten