Zo maak je de allerlekkerste crispy onion rings (uienringen)

Culy 21 aug 2015 Diner

Zo maak je de allerlekkerste crispy onion rings (uienringen). Lekker makkelijk in de oven, zodat je geen frituurpan nodig hebt.

Verwarm de oven voor op 200 graden en meng in een schaal 35 gram bloem, een snuf zout, peper en cayennepeper. Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren en de resterende bloem, en meng goed.

Maal alle chips fijn (in een keukenmachine of hakmolen) en doe ook dit een schaaltje. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen van ongeveer een centimeter dik.

Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en besprenkel met drie eetlepels zonnebloemolie. Zet de bakplaat acht minuten in de hete oven totdat de olie begint te roken. Haal in de tussentijd de uienringen door het droge bloemmengsel tot ze volledig bedekt zijn.

Haal de uienringen vervolgens door het natte beslag en laat ze kort uitlekken. Haal tot slot door de gemalen chips. Leg de ringen op de hete bakplaat en bak ze ongeveer 8 minuten op 200 graden in de oven. Draai de ringen om en bak ze vervolgens nog 8 minuten.

Besprenkel de crispy onion rings met zout en serveer eventueel met je favoriete dipsaus.

Stock onion rings uienringen

  • 115 gram bloem
  • Snuf cayennepeper
  • 250 ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 gram fijngehakte naturel chips
  • 2 grote uien
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
Reageer op artikel:
Zo maak je de allerlekkerste crispy onion rings (uienringen)
Sluiten