Zo maak je de lekkerste frambozendressing

Culy 20 aug 2015 Diner

Heerlijk bij hartige gerechten en salades is een frisse frambozendressing. Het fruitige van de vinaigrette haalt de hartige ingrediënten mooi op: perfect bij vlees of gevogelte, bijvoorbeeld.

Blend alle ingrediënten in een blender tot een gladde dressing. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Deze frambozendressing blijft in een afgesloten flesje of bakje een aantal weken goed in de koelkast.

Stock frambozensaus (frambozendressing)0001 Stock frambozensaus (frambozendressing)0002

Voor ongeveer 200 ml saus:

  • 30 gram verse of bevroren frambozen
  • 60 ml witte-wijnazijn (of frambozenazijn)
  • 1 kleine sjalot, zeer fijn gesnipperd
  • 120 ml olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
Reageer op artikel:
Zo maak je de lekkerste frambozendressing
Sluiten