Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: courgette fritters (met maar 2 ingrediënten!)

Heb jij ook van die gigantische courgettes uit jouw moestuin of krijg je bergen van de buurvrouw? Of ben je net als Culy een groot fan van deze veelzijdige groente, die eigenlijk nooit gaat vervelen? Dan ben je hier aan het goede adres! Met deze makkelijke courgette fritters met maar 2 ingrediënten – waarvan er eentje courgette is – zet je in no time ‘n lekkere lunch, hapje of bijgerecht op tafel.

Het andere magische ingrediënt? Kikkererwtenmeel!

Courgettes over? Maak er courgetteboter van!

Een paar kanttekeningen

Gele of groene courgettes? Culy’s Freya heeft voor dit recept zelf knalgele courgettes weten te plukken in een zelfpluktuin, maar je kunt er ook groene voor gebruiken. Er is geen groot verschil tussen de twee soorten courgettes, behalve de kleur. De gele kunnen een echte blikvanger zijn in een gerecht, maar qua smaak verschillen ze eigenlijk amper.

Kikkererwtenmeel? Deze specifieke meelsoort kun je verkrijgen bij de Midden-Oosterse supermarkt of in grotere supermarkten als PLUS. Het voordeel van deze meelsoort is dat ‘ie hoog is in eiwitten en daarom erg goed bindt. Daarom is hij onder meer in de veganistische keuken een graag geziene gast. Kun je geen kikkererwtenmeel vinden? Gebruik dan tarwemeel, maar voeg dan wel een eitje toe.

Sausje erbij? Een sausje erbij is altijd lekker. Wij suggereren hier een variant met feta, maar je kunt ook voor een snelle yoghurtdressing of je favoriete mayonaise gaan.

Vega fritters van zoete aardappel met frisse dipsaus

Courgette fritters
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Courgette fritters (met maar 2 ingrediënten)

Was de courgettes en rasp ze op de grote rasp. Schep in een schone theedoek en leg in een vergiet of zeef en besprenkel met zout. Laat een kwartier staan (of langer, als je daar tijd voor hebt).

Knijp de courgette uit met een theedoek en schep de courgette in een bakje en meng met het kikkererwtenmeel. Proef af op peper en zout. Voeg meer meel toe als het mengsel nog heel nat is. Bak de fritters in een scheut olijfolie in klein hoopjes krokant en gaar.

Doe alle ingrediënten voor het sausje in een blender of hakmolen en meng tot je een mooie egale massa hebt.

Courgette frittersBron:

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.