Culy Homemade: cornbread met courgetti en jalapeño’s

We waren eigenlijk een beetje vergeten hoe lekker cornbread is, tot we het onlangs op de toonbank zagen liggen bij koffiebar FUKU. Dat inspireerde ons om het zelf ook nog eens een keertje te maken. Et voila: cornbread met courgetti en jalapeño’s it is!

Cornbread is een zoet-hartige cake op basis van maïsmeel. In (Latijns-)Amerika wordt het vaak geserveerd bij een dampende kom chili, maar wij vinden het ook heerlijk als snack of voor bij de brunch.

De variant die wij bedachten maakt het klassieke cornbread net iets spannender: met jalapeño’s voor extra pit, courgetti voor extra smaak en een kaaskorstje voor een knapperige bite.

Tip: cornbread is ook heerlijk bij de borrel. Snij het dan in repen en serveer met je favoriete dip of met cream cheese.

Corn bread
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het cornbread

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakvorm in.

Meng in een kom de melk, azijn en de kokosolie door elkaar met een garde.

Meng in een grotere kom het maïsmeel, de bloem, de baking soda, het zout, de suiker en een snuf paprikapoeder met een spatel of garde.

Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng door met een garde tot het een mooi dik beslag is dat nog wel makkelijk van de garde af loopt.

Voeg nu de courgetti en de jalapeño’s toe.

Stort het mengsel in de bakvorm en werk af met een laagje geraspte kaas.

Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna nog 5 minuten onder de grill.

Zodra het cornbread gaar is, haal je het uit de oven en laat je ‘m 10 tot 20 minuten afkoelen in de vorm op je aanrecht. Daarna kun je ‘m heel voorzichtig uit de vorm halen (houd de vorm op zijn kop) en verder laten afkoelen, of direct aansnijden en lauwwarm eten.

Corn bread
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met maïsmeel?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: cornbread met courgetti en jalapeño’s
Sluiten