Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bladerdeegpie met kip, worst & bacon uit de nieuwe Jamie

Kun je het geloven: Jamie Oliver heeft inmiddels zijn 25e (!) kookboek uitgebracht. De nieuwe Jamie heet Samen eten: Aan tafel! en staat vol met recepten die The Naked Chef en zijn gezin door de lockdown sleepten. Daarin draaide immers alles in huize Oliver om ouderwets gezellig samenzijn. Mét lekker eten natuurlijk! Wij mogen alvast een recept voor Jamie’s bladerdeegpie met kip, worst & bacon met je delen.

Deze Engelse bladerdeegpie van Jamie met kip, worst & bacon bevat Engelse mosterd, prei en wordt geserveerd met een waterkerssaus. Het ultieme comfort food!

Liever vega? Jamie geeft hieronder ook tips om dit gerecht vegetarisch te maken.

Bladerdeegpie van Jamie Oliver
Bron: © David Loftus, Levon Biss & Paul Stuart

Bladerdeegpie van Jamie

Van tevoren

Als je wilt, kun je dit op de dag zelf doen. Snijd het spek in reepjes, doe ze in een grote, ondiepe braadpan op matig vuur. Snijd de kippendijen en saucijzen in stukjes van 3 cm, doe ze in de pan en roer regelmatig tot ze licht goudbruin zijn.

Maak intussen de preien schoon, schil de aardappels, snijd de preien en aardappels in stukjes van 3 cm en roer ze met een scheut water door het vlees. Blijf 10 minuten regelmatig roeren, of tot de prei zacht is, en schraap regelmatig het aanbaksel van de bodem. Giet er zo nodig een extra scheutje water bij. Roer de mosterd en bloem erdoor, gevolgd door de bouillon en halfvolle melk.

Laat het mengsel, terwijl je regelmatig roert, 15 minuten op laag vuur pruttelen, proef en breng perfect op smaak.

Giet de boel voorzichtig in een vergiet om de vulling en saus te scheiden.

Giet de saus in een blender, doe de waterkers erbij en pureer tot een gladde saus. Schep de vulling uit het vergiet in een pasteischaal van 20 cm en schep er 100 ml saus bij. Laat afkoelen, dek de schaal af en zet een nacht in de koelkast. 

Serveren

Verhit de oven tot 180˚ C en kwast de rand van de pasteischaal in met olijfolie. Snijd het bladerdeeg, liefst met een geribbeld pastawieltje, in 2 cm brede reepjes en leg ze een beetje rommelig over de vulling. Kwast het deeg in met ei en bak de pie 45 minuten, of tot het deeg goudbruin en de vulling gloeiendheet is. Warm de waterkerssaus rustig op en serveer hem er apart bij.  

Veggielove

Schil 500 g wortelgroenten naar keuze, snijd ze in stukjes van 2 – 3 cm en kook ze 20 minuten met prei, aardappels, 3 eetlepels olijfolie en de blaadjes van ½ bosje tijm (10 g). Doe wat groentebouillon bij de melk, vul hem aan met 125 ml van de saus, en maak de pie op dezelfde manier af. 

Voedingswaarden: energie 699 kcal, vet 35,2 gram, verz. vet 14 gram, eiwit 35,6 gram, koolhydraten 60,4 gram, suiker 9,2 gram, zout 1,8 gram, vezels 4,2 gram. 

Samen Eten Jamie Oliver

Samen eten: Aan tafel! van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 32,50.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.