Coquilles te duur? Met deze geniale hack serveer je coquilles carpaccio voor €2,99 p.p. tijdens kerst
We merken het allemaal: boodschappen zijn duur en tijdens de feestdagen begint dat aardig aan te tikken. Maar door deze geniale hack serveer je deze coquilles carpaccio voor slechts 2,99 euro per persoon. Hoe? Dat leggen we je graag uit in dit coquilles recept.
Voor velen zijn coquilles té: te duur, té spannend en ga zo maar door. Dat begrijpen we hoor. Maar door deze hack valt de heisa rondom het luxeproduct al gauw weg. En dat maakt deze coquilles carpaccio ideaal voor jouw kerstdiner!
De hack is simpel: gebruik een tortillapers (of twee zware pannen) om de coquilles zo dun mogelijk te krijgen. Zo lijkt het alsof je vijf keer zoveel vis op je bord hebt. Zo heb je een lekkere coquilles carpaccio met slechts 50 gram coquilles per persoon. En nee, dat is niet gierig, maar puur een methode die bijdraagt aan textuur.
Je krijgt misschien minder coquilles, maar tijdens een meergangendiner is dat helemaal niet nodig. Daarnaast vullen we de coquilles carpaccio aan met een avocadomousse, radijs, gezoete rawitpepertjes en limoen. Bijzonder makkelijk, en het resultaat: bijzonder mooi.
Zo maak je een coquilles carpaccio
- Snijd de rawitpepers in dunne ringetjes en voeg ze toe aan een steelpannetje met 25 gram suiker, 25 ml water en 10 ml azijn.
- Laat de pepers 2 minuten zachtjes koken. Haal daarna van het vuur en laat de pepertjes afkoelen op een bordje terwijl je verder gaat met de rest van de coquillecarpaccio.
- Maak dan de avocadomousse. Doe 2 avocado’s met 30 ml limoensap, 40 ml slagroom en 1 theelepel mosterd in een blender. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de avocadomousse tot een gladde massa. Doe daarna in een spuitzak en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Tijd voor de coquilles: gebruik een tortillapers of twee zware pannen. Snijd 200 gram coquilles in drieën. Plet daarna de coquilles plat zodat je drie dunne plakjes hebt.
- Snijd de radijs in dunne plakjes en leg in een rondje op het bord. Vul het midden met een beetje avocadomousse en leg daarna de coquilles op de borden.
- Spuit vervolgens de rest van de avocadomousse erop en maak het coquilles carpaccio af met de gezoete rawitpepertjes, limoenrasp en zeezout.
De lekkerste recepten voor kerst 2025:
- Dit is een garnalencocktail waar iedereen van houdt, maar dan met een twist
- Favoriet voor de vega’s: biet wellington met glühweinjus
- De állerbeste carpaccio met balsamicoglaze mag absoluut niet ontbreken
- Makkelijker én feestelijker wordt het niet met deze witte chocolademousee met honeycomb
- Cheers! Deze makkelijke amaretto-cocktail wil je tijdens Kerst
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FCoquilles_carpaccio.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FCoquille_capraccio.jpg)