Redactie
Redactie Broodjes 12 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Clubsandwich met kip en komkommer

Clubsandwiches zijn altijd goed; je vindt ze dan ook op menig lunchkaart. Deze variant met kip en komkommer is iets gezonder dan de standaard Clubsandwich.

Hak de peterselie en meng voor de saus de aangegeven ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Toast het brood goudbruin en snijd er de korstjes vanaf. Besmeer de toastjes met de saus.

Was de komkommer en snijd in plakjes. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Was de sla en breng op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper. Beleg één sneetje toast met de plakjes komkommer, vervolgens de gesneden kipfilet en daarop de aangemaakte rucola. Plaats daar het volgende toastje op.

Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in dunne plakken. Verhit een grillpan en gril de plakken om en om in ongeveer twee minuten. Verdeel over de sandwiches. Verdeel de gerookte kip over de sandwich. Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Verdeel de ringen over het broodje en leg er het laatste toastje op. Steek in de Clubsandwich een satéprikker en snijd schuin door.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.