Clubsandwich met kip en komkommer
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F02%2Fclub-sandwich.jpeg)
De clubsandwich is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Dit iconische broodje, met zijn perfect gelaagde ingrediënten, is overal geliefd. Of je hem nu eet tijdens een lunch in je favoriete café of thuis maakt voor een ontspannen middag, de clubsandwich blijft een uitstekende keuze.
Wat de clubsandwich zo speciaal maakt, is de combinatie van knapperig geroosterd brood, malse kipfilet, frisse sla en sappige tomaat.
Zo bouw je de perfecte club sandwich (en dit zijn lekkere varianten)
Een dun laagje mayonaise zorgt voor de perfecte balans tussen smeuïg en hartig. Traditioneel wordt hij geserveerd met een portie goudbruine frietjes of een lichte salade. Die laten we voor dit recept weg, maar toevoegen mag altijd!
Bereidingswijze clubsandwich
- Hak de peterselie en meng voor de saus de aangegeven ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Toast het brood goudbruin en snijd er de korstjes vanaf. Besmeer de toastjes met de saus.
- Was de komkommer en snijd in plakjes.
- Snijd de kipfilet in dunne plakken.
- Was de sla en breng op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper. Beleg één sneetje toast met de plakjes komkommer, vervolgens de gesneden kipfilet en daarop de aangemaakte rucola. Plaats daar het volgende toastje op.
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in dunne plakken.
- Verhit een grillpan en gril de plakken om en om in ongeveer twee minuten. Verdeel over de sandwiches.
- Verdeel de gerookte kip over de sandwich.
- Maak de uien schoon en snijd in dunne ringen. Verdeel de ringen over het broodje en leg er het laatste toastje op.
- Steek in de Clubsandwich een satéprikker en snijd schuin door.
Meer broodjesrecepten:
- Kaasbroodjes maken: nostalgisch en net zo lekker als van de warme bakker!
- Broodje makreel met frisse dillesaus
- 12x onze best gelezen broodjesrecepten (van bánh mì tot wentelteefje)