Redactie
Redactie Dessertrecepten 12 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Appel-kaneeltaart

Van appeltaart wordt iedereen blij. En van Caroline’s appel-kaneeltaart helemaal!

1. Verwarm de oven voor op 180′ C boven- en onderwarmte. Vet een springvorm van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.

2. Doe de boter, basterdsuiker, eieren, gehakte walnoten, sultana rozijnen, bakmeel en bakpoeder in een grote kom en meng alles met een elektrische handmixer tot alles goed gemengd is, ongeveer 2 minuten.

3. Verdeel de helft van het mengsel in de springvorm en spreid de appels, die je met de kaneel gemengd hebt, erover uit. Verdeel de rest van het deeg er over en besprenkel royaal met basterdsuiker en gehakte walnoten.

4. Bak de taart 60-70 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gerezen en goudbruin is. Kijk na 50 minuten of je de bovenkant niet losjes af moet dekken met aluminiumfolie. Laat de taart een paar minuten afkoelen in het blik en verwijder dan de rand en laat helemaal afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.