Peren in karamelsaus

Culy 9 jun 2012 Dessertrecepten

Deze peren in karamelsaus zijn echt te goddelijk. Maken dus!

Meng alle ingrediënten samen (behalve de peren) in een diepe pan. Kook op matig vuur tot de boter smelt en tot het mengsel 120 graden bereikt (dit kun je testen met een kook- of suikerthermometer). Niet roeren, dan kan het mengsel gaan klonteren. Roer alleen op het einde, als de temperatuur bijna is bereikt, voortdurend om aanbranden te voorkomen. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Dip de peren (je kunt deze halveren, als je wilt, dat eet ook makkelijker) in de karamelsaus en draai tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Laat dit uitlekken op vetvrij papier of een siliconen bakplaat. Goed laten afkoelen en binnen een paar uur opeten.

  • 8-10 rijpe peren, gewassen, gedroogd, gekoeld
  • 375 gram suiker
  • 180 gram bruine suiker
  • 150 gram boter
  • 160 ml stroop
  • 225 ml room
Reageer op artikel:
Peren in karamelsaus
Sluiten