Redactie
Redactie Lunch 9 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Aardappel-doperwten pannenkoekjes

Dit heerlijke recept voor aardappel-doperwten pannenkoekjes met gerookte zalm komt van de fijne blog MadeByEllen.com. Een echte aanrader; want deze dame maakt verukkelijke gerechten met verse ingrediënten en een flinke dot joie de vivre.

Meng in een kom de geraspte aardappel, doperwten, sjalotje en het ei. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Verhit wat olijfolie in de koekenpan. Schep een eetlepel van het aardappelmengsel in de pan en druk voorzichtig plat. Dit doe je meteen nog 1 a 2 keer totdat de pan vol is maar de pannenkoekjes elkaar niet raken.

De aardappelkoekjes bak je op laag vuur in ongeveer 6 minuten aan beide zijden gaar en knapperig. Dit herhaal je totdat al het aardappelmengsel op is. Meng de creme fraiche met bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de pannenkoekjes gebakken zijn leg je deze op een bord. Voeg je een plakje zalm met een beetje creme fraiche toe en sprenkel je een beetje citroensap over de zalm.

Let op: wees een beetje royaal met de olijfolie en zorg ervoor dat deze heet is (maar niet verbrand). Wanneer de olijfolie heet is zet je het vuur laag en bak je de aardappelkoekjes. Wanneer het vuur te hoog is worden de koekjes van buiten te bruin/donker en is de binnenkant nog niet gaar.

En het belangrijkste: wanneer je het aardappelmengsel in de pan legt mag je er niet meer aankomen totdat je de randjes lichtbruin ziet worden (ongeveer 6 minuten). Anders gaan de pannenkoekjes stuk.

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.