Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: chocoladetruffels met Baileys

Chocoladetruffels, daar houden we van. Maar chocoladetruffels met Baileys? Dat is al helemaal een feestje. Ze zijn tof om te maken en leuk als zoete traktatie.

Het idee voor de chocoladetruffels met Baileys vonden we op Olive Magazine. Let wel: dit recept vereist dat je het chocolademengsel een nachtje in de koelkast laat opstijven. Hou hier dus rekening mee.

Chocoladetruffels
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de chocoladetruffels met Baileys

Hak beide soorten chocolade in kleine stukjes en doe ze in twee afzonderlijke kommen.

Doe 200 ml van de room in een kleine pan en 100 ml in een andere. Voeg 25 gram boter toe aan de 200 ml en 10 gram boter aan de 100 ml.

Verwarm beide pannen voorzichtig tot de boter smelt en de crèmes het kookpunt bereiken. Zet het vuur af en giet de 200 ml op de kom donkere chocolade en de 100 ml op de kom witte chocolade.

Roer de chocolade met de room tot een gladde massa. Roer 1 eetlepel Baileys en 1/2 theelepel vanille in elk mengsel. Bedek de kommen met plastic folie en laat een nachtje in de koelkast opstijven.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet een bakje met warm water klaar

Maak met een meloenschep (voor kleine bolletjes) of een theelepel kleine balletjes van het chocolademengsel. Leg de balletjes op de bakplaat. Dop je meloenschep of theelepel tussen twee balletjes door telkens in het warme water, zodat het chocolademengsel makkelijker van je lepel komt.

Doe het cacaopoeder en de gehakte amandelen in afzonderlijke kommen. Laat de donkere truffels één voor één in de cacao vallen en rol ze totdat ze volledig zijn bedekt. Doe hetzelfde met de witte truffels en de amandelen.

Leg de chocoladetruffels op een schoon vel bakpapier in een luchtdichte verpakking en houd ze gekoeld tot ze klaar zijn om te serveren. Bewaar je ze goed koel, dan kan je de chocoladetruffels 4 tot 5 dagen bewaren.

Meer feestelijke en zoete recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.