Redactie
Redactie Dessertrecepten 25 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Chocolade shortbread met chocoaldeganache en fleur de sel

Oef, dit heerlijke recept van de blog Sweetest Kitchen heeft maar weinig ingrediënten nodig en wordt speciaal gemaakt door het gebruik van chocolade met zout erin.

Kun je de chocolade van Lindt met zeezout niet krijgen? Verwerk dan anderhalve theelepel fleur de sel door de ganache.

shortbread5

Vet een bakblik of schaal van 18 bij 28 centimeter in en bedek met bakpapier. Klop de boter en suiker in een kom met een elektrische mixer romig en zeef er de bloem, cacao en baking soda boven. Meng voorzichtig.

Vul de vorm met het beslag, smeer uit met een spatel en prik er met een vork gaatjes in. Laat een kwartiertje staan en bak vervolgens gedurende vijfentwintig minuutjes of tot het shortbread stevig aanvoelt. Laat volledig afkoelen.

Doe de stukjes chocolade in een hittebstendige kom en verwarm de room op laag vuur. Giet bij de chocolade, laat één minuut staan en roer totdat je een glad mengsel hebt. Voeg ook de boter toe en roer tot het gemengd is. Leg de kom in de koelkast voor ongeveer twintig à dertig minuten om stevig te worden. Roer elke vijf minuten.

De ganache is klaar wanneer je ‘m kunt uitsmeren en gebruik een paletmes om het over het shortbread te verspreiden. Laat een half uur staan of totdat de ganache stevig aanvoelt. Snijd in twaalf stukjes, terwijl je na elk stukje je mes goed afveegt.

Besprenkel vlak voor het serveren met een paar flakes fleur de sel.

shortbread2shortbread4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.