Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: no-bake cheesecake met witte chocolade

Een heerlijk verwenmomentje voor jezelf, zonder dat de oven er aan te pas hoeft te komen. Met deze no-bake cheesecake met witte chocolade is het mogelijk. Supereenvoudig om te maken én natuurlijk superlekker!

Met een prachtige swirl van aardbeienjam kun je zeggen dat deze witte chocolade cheesecake een waar kunstwerk is. Maar moeilijk om te maken, dat is ‘ie totaal niet. Want met slechts een handvol ingrediënten, maak je deze no-bake taart gemakkelijk in eigen keuken. Door de witte chocolade te smelten en te mengen met roomkaas, krijg je na een paar uur in de koelkast een stevige taart. Toch blijft ‘ie fluweelzacht vanbinnen, zoals je verwacht van een goede cheesecake.

De bodem maken we met koekjes en boter. Hier voegen we citroenrasp aan toe voor een extra frisse smaak. Bovenop de no-bake cheesecake zie je een mooie swirl. Die maken we heel simpel met aardbeienjam.

Zo’n cheesecake met haar witte en rode kleurenpalet past perfect bij Moederdag of een andere liefdevolle feestdag als Valentijn. Dat komt goed uit, want deze witte chocolade cheesecake is goed van tevoren te maken. De taart moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar langer kan natuurlijk ook. Maak ‘m daarom bijvoorbeeld een dag van te voren.

No_bake_witte_chocolade_cheesecake_2
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

No-bake cheesecake met witte chocolade

  1. Maal de koekjes tot een fijn kruim en meng met de gesmolten roomboter en citroenrasp. Verdeel dit over de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  2. Smelt de witte chocolade au-bain marie en laat daarna 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen met een lepel of spatel de roomkaas zacht en mix de slagroom in een andere kom tot ‘ie lobbig is.
  3. Doe de gesmolten witte chocolade bij de roomkaas samen met de slagroom en roer goed, tot alles is gemengd. Voeg ook vanille-extract en citroensap toe.
  4. Schik de cheesecake-vulling in de springvorm en druppel eventueel de aardbeienjam eroverheen. Gebruik eetstokjes om de jam uit te smeren.
  5. Bestrooi met de chocoladekrullen. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  6. Decoreer de cheesecake met verse aardbeien en snijd in 12 punten.
No_bake_witte_chocolade_cheesecake_2
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer taarten met aardbei:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.