Het recept voor de Carrot Cake van Vinnies

Culy is groot fan van Vinnies, de nieuwe culinaire zaak op de Amsterdamse Haarlemmerstraat. Lees hier ons artikel over hen. Vandaag presenteren we vol trots het recept voor een van hun best lopende gerechten: de Carrot Cake van Vinnies!

Gebruik uiteraard biologische ingrediënten voor het beste resultaat! 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Begin met de topping. Draai de boter met de suiker, citroen en vanille in ongeveer drie minuten wit en luchtig met de mixer of keukenmachine. Voeg de roomkaas toe en draai tot een egale massa. Zet dit apart.

Voor een intensere smaak dienen de specerijen droog geroosterd worden in de pan of in de oven. Een paar minuutjes is hierbij voldoende.

Klop de eieren met de suiker luchtig. Voeg al kloppend de olie toe en meng nog één minuut. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en het specerijenmengsel. Voeg dit, samen met de bospeen, walnoten en rozijnen toe en meng tot een mooi, egaal beslag.

Beboter een springvorm, bekleed de bodem met vetvrij bakpapier en bak de cake in 50-55 minuten gaar. Dit is afhankelijk van je oven en check of de cake gaar is met behulp van een satéprikker (deze moet er schoon uitkomen.

Laat de taart afkoelen en verdeel de icing mooi over de taart.