Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Cake met gestolen peertjes van de buurman

Nancy Berendsen was jarenlang hoofdredacteur bij de magazines Ouders van Nu en Living. Onlangs maakte ze een switch en begon ze haar eigen lifestyle blog: NiceNancy.nl. Een absolute aanrader: heerlijke stukken, prachtig beeld en originele onderwerpen. Vandaag een recept van Nancy bij ons: een perencake, met wel héle speciale peertjes. Van de buurman!

Nancy: “Onze buurman heeft een romantisch boomgaardje waar hij nauwelijks plukt. Zonde, ik weet er wel raad mee… En ik heb eindelijk ontdekt hoe ik een cake goed kan laten rijzen. Het geheim zit in de eieren. Splitsen! Het eiwit schuimig opkloppen en dan pas door je mengsel spatelen om het deeg luchtig te houden.”

fruit-van-het-land-0297-watermerk

Oven voorverwarmen op 190 gr, terugdraaien naar 170 vlak voor je de cake erin zet. Splits de eieren. Meng de suiker en het eigeel met een mixer. Voeg eenderde van het bloem (gezeefd) toe aan de eimassa. Klop er nu een eenderde van het melk door. Mix op hoge snelheid het eiwit tot het piekt. Spatel eenderde van het schuim door je bloemmengsel. Herhaal deze stappen tot alles op is. Voeg als laatste met een spatel of op de laagste stand van de mixer de gesmolten boter toe.

Schep het mengsel in je bakvorm en druk de stukjes geschilde peer er voorzichtig in. Zet ongeveer 40/45 minuten in de oven.

Test met een schone satéprikker, hier zou niets aan moeten blijven plakken. De cake moet kunnen terugveren – anders wordt hij te droog en dat is zonde van je werk. Enjoy!

perencake-0474-watermerk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.