Redactie
Redactie Recepten 11 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Bulgur met mais, paddenstoelen en landhoen

Een fijn kookboek voor groente-lovers is Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Met dit boek bewijst hij voor eens en altijd dat koken met groente spannender, stoerder en vooral veel makkelijker is dan gedacht. Wij mogen een heerlijk recept uit dit boek met jullie delen: bulgur met mais, paddenstoelen en landhoen.

In dit recept kun je – als je wil – nog landhoen toevoegen. Landhoen is een bijzonder kippenras. Dit ras is door de Dierenbescherming onderscheiden met de maximale score van 3 Beter Leven sterren. Landhoen krijgt alle tijd om in alle rust op te groeien volgens de EU-normen. Dit komt de stevige beet en smaak van het vlees ten goede. Als je geen landhoen kunt vinden, koop dan biologische kippendijen.

Het recept

Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng 300 ml groentebouillon aan de kook, voeg de knoflook, tijm en rozemarijn toe. Kook hierin de bulgur in ongeveer 15 minuten gaar. Zeef de bulgur en laat hem uitstomen (de bereiding kan afwijken van wat op de verpakking staat aangegeven). Verwijder de takjes rozemarijn en tijm.

Kook de maiskolven in 20-25 minuten gaar in 500 ml groentebouillon met zout en een klontje roomboter. Snij de mais van de kolf en rooster hem à la minute met de crème brûlée brander.

Bak de dijen aan op de velkant in de olie op middelhoog vuur. Draai het vlees om, voeg een klontje boter en de tijm toe. Bedruip het vlees voor 2 minuten. Haal vervolgens de dijen uit de pan en laat ze in de oven verder garen gedurende 15 minuten. Zout voor het serveren de dijen nog even na.

Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Bak aan in de olie en voeg halverwege een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer de bimi’s in gezouten water beetgaar. Verdeel de bulgur over de borden, samen met de mais, landhoen, paddenstoelen en de bimi.

Bulgur met mais

Groente! ligt in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.