Redactie
Redactie Inspiratie 9 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Restaurant Niven Beste Groenterestaurant van Nederland

De jonge en zéér getalenteerde chefkok Niven Kunz heeft naast zijn Michelinster nog een prachtige titel weten te bemachtigen. Restaurant Niven in Rijswijk (1 Michelinster) is dit jaar verkozen tot beste groenterestaurant van Nederland.

Belgische groentekok Frank Fol organiseert al vier jaar op rij de strijd om de prachtige titel ‘Beste Groenterestaurant van de Benelux’, dit jaar mag restaurant Niven het ‘land van Maas en Waal’ vertegenwoordigen.

Tijdens de wedstrijd dingen groenterestaurants in de Benelux mee naar de titel waar dit jaar de Nederlandse finalisten naast Niven, restaurant Vermeer in Amsterdam en Aubergine in het plaatsje Steyl waren. Een combinatie van een vakkundige jury en online stemmen bepaalden de uiteindelijke winnaar welke Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de grote wedstrijd.

Chefkok Niven Kunz kreeg de titel door onder andere snijbonen a la carbonara te maken voor de jury tijdens de finale in het Hotel Barbizon Palace in Amsterdam. Frank Fol over Niven: “Bij Niven zijn groente en fruit een duidelijke groene draad in de keuken. Het komt als het ware uit de ziel van het bedrijf”.

Wij vinden het super dat zo’n jonge kok als Niven een titel als deze wint en pleiten dan ook zeker voor hem. Helaas zijn de winnaars van Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg nog niet bekend, maar zodra dit zover is laten we het jullie gelijk weten!

Wil je ook zo goed koken als Niven Kunz met groenten in de hoofdrol? Dat kan! Culy sprak eerder met Niven voor de rubriek ‘De smaak van’ en kreeg het recept van één van zijn prachtige gerechten: cocktail van komkommer en karnemelk.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.