Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: bubble tea ijs (ijsjes met tapiocaparels en bruine suikersiroop)

Heb je ze weleens zien liggen in de diepvriesschappen van de toko? Bubble tea ijsjes met bruine suikersiroop en tapiocaparels. Onbeschrijfelijk lekker, maar ook erg duur. Gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken met gecondenseerde melk, tapiocaparels en zelfgemaakte bruine suikersiroop.

Fantastisch!

Bubble tea ijses / boba
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je bubble tea (boba) ijsjes!

Begin met het koken van de tapiocaparels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken terwijl je verder gaat met het maken van de bubble tea ijsjes.

Ga aan de slag met de bruine suikersiroop. Doe het water en de bruine suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel op laag vuur sudderen tot het donkerbruin en stroperig is. Haal de pan van het vuur en voeg de tapiocaparels toe. Roer goed, zodat alle balletjes zijn bedekt met de bruine suikersiroop. Zet opzij en laat afkoelen.

Klop ondertussen in een grote kom de slagroom tot zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens gecondenseerde melk toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel klopt, zodat de bubble tea ijsjes lekker zacht en romig blijven.

Pak je ijsmal erbij. Begin met de bruine suikersiroop. Druppel deze langs de wand van de ijsmal. Doe er daarna een aantal tapiocaparels in. Vul vervolgens met het roommengsel en maak af met extra tapiocaparels. Plaats de bubble tea ijsjes minstens 6 uur in de vriezer.

De ijsjes uit de mal halen

Wanneer je klaar bent om te genieten van de bubble tea ijsjes, moet je ze eerst nog even uit de mal halen. Laat ze ongeveer 5 minuten op kamertemperatuur staan. Dit maakt het gemakkelijker om de bubble tea ijsjes uit de mal te halen. Om het ijs uit de mal te halen, houd je de mal onder warm water gedurende 5-10 seconden. Zorg ervoor dat je de ijsrepen niet te lang onder water houdt, anders smelten ze te veel. Trek vervolgens voorzichtig aan de stokjes om de ijsjes uit de mal te halen. Als de ijsjes niet gemakkelijk loskomen, houd de mal dan nog een paar seconden onder warm water.

Nog meer ijsjes:

Bubble tea ijses / boba
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.