Redactie
Redactie Diner 16 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je vis en papillotte

Heb je weleens gehoord van de term en papillotte? Deze manier van bereiden lijkt een beetje op stomen en is uitermate geschikt voor een mooi stukje vis. 

In deze editie van Fishy Friday laat Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, je zien hoe dat moet. Hij maakt poon en papillotte!

Bart gebruikt voor het fileren een flexibel fileermes. Heb je deze niet? Vraag dan aan je visboer of hij de vis alvast wilt fileren.

Snijd schuin achter de zijvinnen in, druk de zijkant van je mes op de graat en snijd de filet richting de staat los. Doe dit ook bij de andere kant. Je kunt nu tussen de graat de filets er uitsnijden, maar let op dat deze een beetje schuin in de filet zit.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Leg de basilicum, sjalot, olijven, knoflook en tomaat op een stuk bakpapier. Leg de visfilet daar bovenop met de huid naar boven. Besprenkel met olijfolie en visbouillon en maal er peper en zout over.

Vouw de vis voorzichtig in het bakpapier zodat het een goed gesloten pakketje wordt. Leg dit pakketje in een ovenschaal. Verwarm de vis gedurende 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de filet. Haal het pakketje uit de oven en maak het voorzichtig open. Serveer de vis met de groenten en kruiden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.