Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 19 dec 2024
Leestijd: 2 minuten

Feestelijk hapje: briocherondjes met zalmmousse en (nep)kaviaar

December is de maand van feestelijke hapjes. Deze briocherondjes met zalmmousse en kaviaar zien er imponerend uit, maar zijn onwijs makkelijk om zelf te maken. Feestelijk uitpakken doe je zo!

Vis en een goedkope kerst

Bij een betaalbaar kerstdiner denk je niet direct aan vis. Want een stukje vis kan best prijzig zijn. Daarom passen we voor deze feestelijke kerstamuse een paar handige trucs toe. Zo maken we voor deze briocherondjes een zalmmousse met gerookte zalm en mascarpone. Hiervoor heb je geen groot stuk zalmfilet nodig.

Dat de trend van caviar on everything zou doorzetten in 2024 hadden we al verwacht. We zagen het overal voorbij komen, en moesten deze delicatesse uiteraard ook terug laten komen in de kerstrecepten van 2024. De feestdagen zijn natuurlijk hét moment om een keer iets meer te spenderen, maar dit is niet nodig. Zo kun je al jaren nepkaviaar vinden in de supermarkt, die is bovendien ook volledig plantaardig. Maar je kunt ook kiezen voor zalmeitjes.

Vis kopen in de supermarkt? Zo maak je de beste keuzes

Briocherondjes met zalmmouse en kaviaar

  1. Snijd de brioche in plakken van ongeveer 1 centimeter. Druk ze vervolgens uit met een klein en rond uitsteekvormpje. Of ga aan de slag met leuke vormpjes als sterren en kerstboompjes.
  2. Zet een brede koekenpan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de brioche aan beide zijden goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant. Laat de briocherondjes kort afkoelen.
  3. Maak ondertussen de zalmmousse. Voeg de gerookte zalm, mascarpone, hot sauce, peper, zout en citroensap toe aan de blender. Mix tot alles goed met elkaar is gemengd.
  4. Besmeer de briocherondjes met de zalmmousse. Je kunt ook de mousse in een spuitzak (of plasticzakje) doen als extra elegante touch.
  5. Leg op ieder briocherondje een halve theelepel kaviaar.

Nog meer fantastische hapjes met kaviaar voor het feestseizoen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.