Sjieke blini’s met zalm & kaviaar van topchef Marco Westmaas
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F12%2Fblini-met-zalm-en-kaviaar.jpeg)
Zodra een feestdag op de stoep staat, grijpen wij elke kans aan om iets bijzonders op tafel te toveren. En als het even kan: in de vorm van een feestelijk hapje. Dit recept voor blini met zalm, crème fraîche en kaviaar is er zo eentje. Een stijlvol, klein gerechtje dat smaakt alsof je in een chique restaurant zit – maar dan gewoon bij je thuis.
Dit blini-recept is bedacht en gemaakt door chef-kok Marco Westmaas. En we zijn hem dankbaar. Want deze blini’s zijn niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook verrassend makkelijk om te maken. Perfect voor Pasen, kerst of oud en nieuw.
Of gewoon op een zaterdagmiddag met een goed glas bubbels erbij. Geen regels, alleen maar genieten.
Blini-recept met zalm en kaviaar
- Schil de aardappels, snijd deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef.
- Wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel.
- Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.
- Klop het eiwit met een klein beetje zout op tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwitmassa.
- Doe het beslag in een spuitzak (het kan ook met een lepel).
- Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.
- Snijd de zalm in dunne plakjes en leg twee plakjes zalm op de blini’s. Maak een quenelle van de crème fraiche met een warme theelepel.
- Voeg eventueel nog een toefje kaviaar op de crème fraiche toe.
Meer feestelijke hapjes:
- Iets te vieren? Maak dan deze 8 hapjes voor een feestje
- Paashapjes die je sowieso wil meenemen naar school of werk (Je collega’s zullen je eeuwig dankbaar zijn.)
- Binnen 10 minuten op tafel: Kaviaarhapjes met bieslook en crème fraîche