Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle boerenkool chips uit de airfryer met shichimi togarashi

Probeer je je chipsverslaving te vervangen door een gezondere optie? Dan stellen we je graag (nog eens) voor aan boerenkoolchips. Je kunt ze in de oven maken, maar nóg makkelijker en sneller gaat het in de airfryer. Lekker met shichimi togarashi en zout, klaar in 3 tot 5 minuten!

Zie je ook weleens van die mooie grote boerenkoolbladeren liggen op de markt en vraag je je altijd af wat je ermee kunt maken? Wij gaan heel erg goed op deze snelle boerenkool chips uit de airfryer, die we bestrooien met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder). Uiteraard kun je er ook je eigen favoriete specerijenmengsel voor gebruiken.

Feit blijft dat boerenkoolchips (wereldberoemd geworden als “kale chips”) gruwelijk lekker zijn – en dat terwijl ze zelfs nog gezond zijn ook.

Boerenkool chips airfryer
Nancy van Batenburg

Boerenkool chips uit de airfryer

  1. Haal de boerenkoolbladeren los van de nerven; de nerven zijn namelijk te taai en kun je weggooien. Dat gaat supermakkelijk als je met duim en wijsvinger vanaf de steelkant van de bladeren naar beneden ritst. Scheur de boerenkool daarna in hapklare stukjes.
  2. Hussel de boerenkool in een kom met de olijfolie. Verspreid de groente daarna – liefst in een enkele laag – over het mandje van je airfryer.
  3. Bak de boerenkool chips op 200 graden in 3 tot 5 minuten gaar en knapperig.
  4. Bestrooi met de shichimi togarashi en het zout en val aan.

Meer boerenkool recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.