Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 13 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Romige gepofte knoflookpasta van Donna Hay

In het vervolg op haar bestseller uit 2016 – Even more Basics to Brilliance – laat internationaal fenomeen Donna Hay ons zien dat je met een goed basisrecept eindeloos veel klassiekers en nieuwe smaaksensaties op tafel tovert. Met makkelijke gepofte knoflook – waarvan we het recept eerder deelden – maak je bijvoorbeeld een verrukkelijke gepofte knoflookpasta.

Donna Hay is een vedette in de culinaire wereld en weet ons altijd weer te betoveren met haar kenmerkende stijl. De Australische verkocht wereldwijd meer dan 7 miljoen kookboeken én komt nu met een vervolg op haar bestseller uit 2016: Even more Basics to Brilliance.

Dit naslagwerk staat vol met basisrecepten, die op hun beurt het fundament voor smaakbommen van gerechten vormen. Gepofte knoflook bijvoorbeeld: neem je éven de tijd om daar een potje van te maken, dan kun je ‘m daarna naar hartelust inzetten bij kip, bruschetta of deze romige gepofte knoflookpasta. Doen.

Romige pasta gepofte knoflook Donna Hay
Bron: Donna Hay

Romige gepofte knoflookpasta met oregano-olie

  1. Kook de pasta in een grote pan met kokend, gezouten water al dente. Giet af, bewaar daarbij 250 ml van het pastawater, en doe de pasta terug in de pan.
  2. Maak intussen de oregano-olie: verwarm een pannetje op laag vuur. Schenk de olie erin, voeg de kappertjes toe en verwarm 5 minuten, tot ze geuren. Doe de oreganoblaadjes erbij en warm 1 minuut mee.
  3. Klop in een kom het bewaarde pastawater, de geprakte knoflook en olie door elkaar. Vouw dit knoflookmengsel door de pasta. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de oregano-olie, chilivlokken en parmezaan erover.

Even more Basics to Brilliance van Donna Hay (Unieboek/Spectrum) is nu te koop voor € 34,99 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.