Tips: zo bak je de perfecte karbonade

Al eerder gaven we je tips over hoe je karbonaadjes op smaak kunt brengen, maar hoe bak je ze nu het beste? TheKitchn geeft ons een aantal tips.

1. Allereerst wordt aangeraden om de karbonades te pekelen. Hierdoor wordt het vlees veel malser én sappiger. Hoe je dat doet, lees je hier.

2. Vervolgens is het belangrijk dat je het vlees besmeert met een beetje olijfolie en op smaak brengt met zout en peper. Zet vervolgens een ovenbestendige pan in een op 200 graden voorverwarmde oven totdat hij loeiheet is. Zet vervolgens op het vuur (pas goed op je handen en gebruik een pannenlap) en leg hierin de karbonaadjes.

3. Na ongeveer drie minuten zijn ze aan de onderkant bruin gekleurd en is het tijd om ze om te draaien. Zet de pan terug in de oven totdat ook de andere kant verkleurd is, dit duurt ongeveer zes tot tien minuten.

4. Leg de karbonades op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat zo tien minuutjes rusten en… bon appétit!

Karbonade varkens vlees stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!