Basic koekjes met M&M’s

Culy 16 aug 2014 Koekjes

Wat ons betreft ben je nooit te oud voor M&M’s en dus waren we erg blij met dit recept van NoNo’s Kitchen voor koekjes gevuld met de chocoladesnoepjes. In dit recept wordt de chocolade versie gebruikt (de bruine zak), maar geef je de voorkeur aan een andere smaak? Varieer dan gerust. 

Verwarm je oven voor op 170 graden. Roer in een kom de bloem, baking soda en zout door elkaar. Zet apart. Doe de boter samen met de suikersoorten in een grote kom en meng goed met een lepel of mixer. Klop hier vervolgens het ei, de eidooier en vanille extract door. Uiteindelijk zal het licht van kleur worden.

Meng nu ook het bloemmengsel door het natte mengsel en voeg tot slot ongeveer 300 gram van de M&M’s toe. Roer deze erdoor.

Bekleed een bakplaat met  bakpapier en verdeel met behulp van twee lepels het deeg in 25 hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze op voldoende afstand van elkaar liggen en steek de resterende M&M’s erin.

Bak ze in ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze een lichtbruine kleur hebben. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats naar een rooster. Serveer wanneer ze volledig zijn afgekoeld of nog (als je dat lekker vindt) lauwwarm zijn.

mm-koekjes-7

Voor 25 koekjes:

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • Maxi zak M&M’s chocolate (440 gram)
Reageer op artikel:
Basic koekjes met M&M’s
Sluiten