Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 21 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

‘De allerbeste tosti aller tijden’ volgens Job & Perry

In Job en Perry – een klootzak-proof kookboek delen Job & Perry recepten uit hun ‘Rotterdamse wereldkeuken’. Dat vertaalt zich in toffe, toegankelijke gerechten met een vleugje rock ‘n roll (wat had je ook gedacht?). De recepten zijn daarnaast doorspekt van een stevige portie comfort: van bamisoep tot kip piri piri en deze ‘allerbeste tosti aller tijden’: wij weten welk boek we moeten openslaan op dagen waarop we wel wat troost kunnen gebruiken.

Job & Perry: “Ja ja… ‘allerbeste tosti aller tijden’… dit klinkt heel tof natuurlijk. Nu zullen er genoeg mensen zijn die vinden van niet, dat kan. Praatjes vullen geen gaatjes, deze tosti wel. Pantosti for the win!”

de allerbeste tosti allertijden van Job & Perry
Bron: Job en Perry - Een klootzak-proof kookboek

De allerbeste tosti aller tijden

Halveer het brood overdwars met een broodmes.

Meng de helft van de mayo met de mosterd en smeer er de binnenkant van het brood mee in.

Beleg een helft met de plakken oude kaas, fricandeau, augurkenplakjes, emmentaler en de beenham. Leg de andere helft erop en smeer de buitenkant in met de rest van de mayo*.

Leg de tosti in een grote koekenpan (dit zou precies moeten passen) en laat de pan warm worden. Leg hierop, met of zonder bakpapier, een zware pan om de tosti plat te drukken, zo wordt de tosti wat compacter en bakt hij gelijkmatig. Houd de temperatuur goed in de gaten en let op dat de tosti niet verbrandt. Als de onderkant krokant is, dan omdraaien en de andere kant zachtjes laten bakken. Reken op ongeveer 4 minuten per kant.

In punten snijden en kanen als een gek!

*Door de buitenkant met mayo in plaats van met boter in te smeren, smaakt de tosti extreem lekker en krijgt-ie een mooie kleur. Deze techniek is overgewaaid uit Amerika en passen ze toe in wegrestaurants, diners en lunchrooms. Werkt gegarandeerd.

cover Job en Perry - een klootzakproef kookboek

Job en Perry – Een klootzak-proef kookboek (Carrera) van Job Pattinasarany & Perry de Man is nú te koop voor € 29,99

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.