Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Hét recept voor de carrot cake van Bagels & Beans

De lekkerste worteltaart eet je in Nederland toch wel bij Bagels & Beans, zo besloten wij unaniem op de redactie. Gelukkig gaven de bakkers van B&B hun recept graag prijs. Et voilà: zo maak je dé Bagels & Beans carrot cake. Lust je worteltjestaart?!

Niet zo gek op taart? Probeer ‘s deze carrot cake koekjes!

Zo maak je de worteltjestaart

Roer de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, zout en arachideolie goed door elkaar. Voeg hieraan de eidooier en eiwit toe. Roer dit beslag goed door elkaar.

Was en schil de wortels en rasp ze daarna (niet té fijn). Voeg de geraspte wortel en de walnoten (eventueel grofgehakt) toe aan je beslag. Vul een springvorm met het beslag en bak 45 minuten op 170 graden. Deze tijd is een indicatie; check na 40 minuten bijvoorbeeld even met een satéprikker of deze er (enigszins) droog uitkomt.

Dan is het tijd voor de topping! Zorg dat alle ingrediënten voor de topping op kamertemperatuur zijn. Mix de boter, creamcheese, crème fraÎche, citroensap samen tot een mooi geheel (met een handmixer of in een staande mixer). Voeg beetje bij beetje het poedersuiker toe totdat alles is opgenomen.

Laat dit mengsel in de koelkast opstijven alvorens het op de taart te smeren. De taart moet sowieso afgekoeld zijn voordat je de topping erop smeert.

Echte Amerikaanse carrot cake

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.