Redactie
Redactie Recepten 23 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Echte Amerikaanse carrot cake

Vandaag een recept van de Amsterdamse Renée Kemps op Culy.nl: echte Amerikaanse carrot cake.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en kaneel in een kom. In een keukenmachine mix je de eieren, olie, beide suikers and vanille tot je een luchtig beslag hebt. Voeg de droge ingrediënten bij dit beslag en mix nog 3 minuten door.

Voeg de geraspte wortel en walnoten toe met de hand en mix met een spatel of pollepel tot het allemaal gemengd is.

Verdeel het beslag over de beboterde (of ingesprayde) bakvormen en bak ze in de oven, ongeveer 40 minuten. Je kunt testen of ze klaar zijn door een satéprikker in de cake te steken en te kijken of deze er droog uit komt. Als het nog beslag aan blijft plakken moet de cake nog een paar minuutjes langer bakken.

Voor de frosting mix je de roomkaas en roomboter samen tot een luchtig beslag (een handmixer of staande mixer is hier perfect voor). Voeg hier de poedersuiker en vanille aan toe en mix totdat alles is gecombineerd.

Als de cake volledig is afgekoeld kun je hem klaarmaken om op te dienen. Leg de eerste cake plat op een schaal, smeer hier wat eetlepels frosting overheen. Leg de andere cake hier op en druk zachtjes aan. Smeer ook hier en aantal eetlepels frosting overheen, totdat het net over de rand begint te lopen. Decoreer met de walnoten.

Afbeelding van Amerikaanse carrot cake

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.