Redactie
Redactie Koekjes 8 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Carrot cake koekjes

Carrot cake is al heerlijk, maar in de vorm van koekjes… bijna nog lekkerder! Dit fijne recept komt van Francis van Soft Sunday.

Roer in een kom alle droge ingrediënten (bloem, havermout, bakpoeder, kaneel en zout) goed door elkaar.

Roer in een andere kom de kokosolie (laat deze eerst wat zacht worden), ei en vanille aroma of extract door elkaar. Als dit goed gehusseld is, doe dan geleidelijk de honing erbij en roer dit goed door.

Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en roer zodat alles goed aan elkaar plakt. Het kan ogen als een heel vast mengsel, maar dit hoort. Doe als laatste de geraspte wortels erbij (zorg dat dit echt dunne, kleine stukjes zijn) en maak er een geheel van.

Laat het geheel een half uur rusten. Dit is erg belangrijk, want anders hebben je koekjes kans op instort-gevaar in de oven (en dat wil je natuurlijk niet hebben ). Verwarm ondertussen je oven voor op 165 graden.

Na het rusten van het beslag zorg je dat je een bakplaat hebt met bakpapier. Met een ijsschep maak je mooie bolletjes van het beslag en leg je ze op de bakplaat. Uit dit beslag zou je zo’n 12 koekjes kunnen halen. Je kan natuurlijk ook zelf balletjes draaien, maar het beslag is erg plakkerig, dus zo’n ijsschep is wel handig.

Zet de bakplaat 12 minuutjes in de oven. Dit ligt ook een beetje aan de oven, maar als ze van buiten er al een beetje krokant uitzien en binnen nog zacht, is het echt prima. Zo blijft de binnenkant ook wat zachter en des te lekkerder. Haal ze uit de oven en laat de koekjes nog een kwartier rusten.

Afbeelding van carrot cake-koekjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.