Bagel met tonijn, roomkaas en kappertjes

Culy 20 mrt 2016 Recepten

Deze bagel met tonijn, roomkaas en kappertjes is een echt feestje tijdens Pasen. Gebruik de beste tonijn die je kunt vinden (check de VISwijzer voor meer informatie) en zorg dat hij zo vers mogelijk is. 

Begin met de ui. Snijd deze in ringen en doe in een pannetje met de azijn, suiker en zout. Kook totdat de suiker is opgelost, haal van het vuur en laat in een apart bakje afkoelen. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan een paar flinterdunne rode uienringen.

Snijd de tonijn in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Breng op smaak met peper en zout, de olijfolie en een beetje citroensap. Laat een kwartiertje zo staan.

Halveer de bagel en rooster in de broodrooster of oven. Laat afkoelen en besmeer dan met de roomkaas. Verdeel hierover de tonijn, rode ui en kappertjes.

Garneer de bagels eventueel nog met een beetje cress en een flinterdun plakje citroen (zonder kan ook) en geniet ervan!

Bagel met tonijn, roomkaas en kappertjes stock

Voor 1 bagel (twee porties)

  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • Flinke snuf zout
  • 120 gram rauwe tonijn
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • Citroensap naar smaak
  • 1 bagel
  • 2 eetlepels roomkaas naturel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Ter garnering: cressen en flinterdunne plakjes citroen
Reageer op artikel:
Bagel met tonijn, roomkaas en kappertjes
Sluiten