Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 7 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: wentelteefjes met pindakaas & banaan


In Nederland zijn we dol op pindakaas, jaarlijks eten we met z’n allen bijna een miljard boterhammen met pindakaas. Maar veel mensen denken nog steeds dat er in pindakaas veel onnodige toevoegingen zitten. Anders kan het toch nooit zo lekker zijn?

Hoe dat precies zit, vroegen we aan Calvé. Want Calvé = pindakaas = duh. En wat blijkt: in de originele pindakaaspot met bruine dop zit niets anders dan pinda’s, wat plantaardige olie, vet en zout.

We gingen onlangs op bezoek in de pindakaasfabriek en zagen met eigen ogen hoe de originele Calvé pindakaas daar wordt gemaakt. Met maar vier ingrediënten dus, waarvan 85 procent pinda’s. Voor elke pot (van 350 gram) worden zo’n 585 pinda’s gebruikt (veel!).

Er worden aan Calvé pindakaas trouwens geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd, en ook geen suiker. Het bevat alleen suikers die van nature aanwezig zijn in de pinda’s.

Een lekker pindakaas recept

Snijd een halve banaan in plakjes. Halveer een zacht broodje of gebruik twee boterhammen. Besmeer beide kanten met Calvé pindakaas en leg op één helft de plakjes banaan. Leg de twee broodjes nu op elkaar.

Kluts 1 ei los in een ondiep schaaltje en week hier het broodje in, ongeveer een minuut per kant. Verhit ondertussen een flinke klont boter in een koekenpan en bak het broodje aan beide kanten goudbruin.

Bestrooi het wentelteefje vlak voor het serveren met water suiker gemengd met kaneel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.