Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: appelflappen met amandelkrokant

Appelflappen maken is onze allereerste kookles ever geweest. Het is ook zo simpel en toch: een goede appelflap kan niemand weerstaan. Wij maken een grote-mensen-versie voor Oud & Nieuw: appelflappen met amandelkrokant en poedersuiker. Lekkerder dan appelbeignets, mark our words…

Heb je geen zin om appelbeignets te gaan staan frituren voor oudejaarsavond? Maak dan lekker deze appelflappen. Die zien er namelijk super feestelijk uit – en zo smaken ze ook – maar je bakt ze gewoon in de oven.

Het amandelkrokant bovenop maakt deze appelflappen éxtra lekker. Het is een mengsel van amandelschaafsel, suiker en eiwit. Victoriabeslag noemen ze dat, in baktermen. Weet je dat ook weer.

Appelflappen recept voor Oud & Nieuw
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Appelflappen maken

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Snijd 10 cirkels uit het bladerdeeg van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een koeksteker of een martiniglas en snijd met een mesje langs de rand. Leg 5 van de bladerdeeg-rondjes op een bakplaat met bakpapier.

Meng de suiker met de kaneel en schep de blokjes appel erdoorheen. Leg kleine hoopjes appel in het midden van de plakjes bladerdeeg. Pas op dat je niet teveel vulling in de appelflappen probeert te proppen, want dan heb je kans dat ze gaan scheuren of dat de vulling eruit loopt tijdens het bakken. Maak de randjes van de cirkels nat met wat water.

Dek af met de overige 5 rondjes bladerdeeg en druk de randjes goed aan met een vork.

Klop het eiwit los voor het amandelkrokant en meng daarna met de suiker. Roer dan het amandelschaafsel erdoorheen tot je een egaal mengsel hebt. Schep het met een lepel bovenop de appelflappen en druk het eventueel een beetje aan met je vingers.

Bak de appelflappen in 25 tot 30 minuten goudbruin in de hete oven. Serveer met wat poedersuiker erover en eventueel een vuurwerksterretje.

5_appelflappen-met-amandelkrokant
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer recepten voor Oud & Nieuw

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.