Culy
Culy Dessertrecepten 6 dec 2011

Appel & gembercake met maple syrup

Mmm, deze appel & gembercake met maple syrup is zoet, fruitig en onweerstaanbaar lekker.

Verwarm de oven voor op 180 graden boven-en onderwarmte. Vet een springvorm van 20 centimeter doorsnede in en beleg de bodem met bakpapier.

Meng de boter en de basterdsuiker met een elektrische handmixer tot het zacht en romig is. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tot alles goed is opgenomen.

Vouw de bloem, bakpoeder, zout en kaneel met een spatel in het botermengsel. Je krijgt een dik mengsel. Rasp de gember en meng goed door het deeg. Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes en meng ze door het deeg.

Verdeel het deeg in de vorm en bak de cake 55 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.  Prik met een satéprikker over de hele cake gaatjes tot op de bodem.

Verdeel de maple syrup met een lepeltje beetje bij beetje over de cake, zodat alles goed wordt opgenomen. Laat de cake afkoelen en serveer bij een kopje koffie of thee of geef het als dessert met een bolletje ijs.

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Appel & gembercake met maple syrup
Sluiten