Köfte met pijnboompitten en kaneel

Culy 7 dec 2011 Diner

Dit heerlijke dinerrecept voor köfte (balletjes van lamsgehakt) met pijnboompitten en kaneel komt van Caroline’s blog, zij haalde het uit “De Turkse keuken” van Ghillie Basan.

Kneed in een kom het gehakt, de ui, knoflook en het kaneelpoeder. Kneed met je handen en knijp de lucht eruit. Voeg de pijnboompitten met de krenten, rode peper, broodkruim, ei en de ketchup toe. Breng op smaak met zout en peper.

Hak de kruiden fijn en houd 1-2 takjes peterselie apart. Kneed ze door het mengsel en meng goed.

Neem porties ter grootte van een abrikoos en vorm daar balletjes van. Druk ze plat en bestuif licht met bloem.

Verhit een dun laagje olie in een pan met dikke bodem. Bak de gehaktballetjes in 8 – 10 minuten aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met peterselie en serveer warm. Geef er partjes citroen bij.

  • 250 gram mager lamsgehakt (of rundergehakt)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2-3 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels krenten, 5-10 min. geweekt in warm water
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • 2 oude boterhammen, verkruimeld
  • 1 ei, licht geklopt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 bakje verse platte peterselie
  • 1 bakje verse dille
  • 4 eetlepels bloem
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Partjes citroen, voor erbij
Reageer op artikel:
Köfte met pijnboompitten en kaneel
Sluiten