Redactie
Redactie Diner 7 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Köfte met pijnboompitten en kaneel

Dit heerlijke dinerrecept voor köfte (balletjes van lamsgehakt) met pijnboompitten en kaneel komt van Caroline’s blog, zij haalde het uit “De Turkse keuken” van Ghillie Basan.

Kneed in een kom het gehakt, de ui, knoflook en het kaneelpoeder. Kneed met je handen en knijp de lucht eruit. Voeg de pijnboompitten met de krenten, rode peper, broodkruim, ei en de ketchup toe. Breng op smaak met zout en peper.

Hak de kruiden fijn en houd 1-2 takjes peterselie apart. Kneed ze door het mengsel en meng goed.

Neem porties ter grootte van een abrikoos en vorm daar balletjes van. Druk ze plat en bestuif licht met bloem.

Verhit een dun laagje olie in een pan met dikke bodem. Bak de gehaktballetjes in 8 – 10 minuten aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met peterselie en serveer warm. Geef er partjes citroen bij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.