Dessertrecepten 28 jun 2012 Culy

Annemerels mini cheesecakejes

Annemerel is niet alleen een toffe blogger om te volgen, ze is ook een begenadigd bakster! Deze mini cheesecakejes zijn ideaal voor een snelle bite of creatief dessert.

Verwarm je oven voor op 150 graden. Verkruimel de digestive koekjes en mix met de gesmolten boter en een eetlepel suiker. Vul de cupcake vormpjes met een eetlepel van de bodemmix en druk met de bolle kant van de lepel goed aan. Laat de vormpjes met de bodem even in de koelkast hard worden.

Begin onder tussen met de vulling. Klop hiervoor de Philadelphia rustig tot een romig mengsel. Voeg vervolgens eieren, suiker, vanille extract, zure room en een snufje zout toe en mix tot een glad geheel.

Haal de cupcakevormpjes uit de koelkast en vul de vormpjes tot de rand met de Philadelphia mix.  Ik heb de cupcake vormpjes in een muffinblik gezet zodat de papiertjes hun vorm behouden.

Bak de cheesecakes in 25 minuten in 25 minuten in de oven. Laat de cheesecakes afkoelen. Laat de cheesecakes een paar uur opstijven in de koelkast. Top eventueel nog met plakjes verse aardbei.

Voor ongeveer 12 stuks:

De bodem

  • 100 gram digestive koekjes
  • 60 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel suiker

De vulling:

  • 4 bakjes Philadelphia (ik heb de light versie gebruikt)
  • 125 ml zure room
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Optioneel: verse aardbeien ter garnering
Reageer op artikel:
Annemerels mini cheesecakejes
Sluiten